Jutuks tuli eelkõige Eesti ja Läti kaitsealase koostööga seonduv, sealhulgas ühised projektid nagu Balti miinitõrjeeskaader BALTRON ja Balti kaitsekolledž, teatas kaitseministeerium.

Kohtumisel räägiti ka kevadel toimuvast NATO Chicago tippkohtumisest, kus tuleb muuhulgas arutlusele Balti riikide õhuturbemissiooni edasine areng. Mõlemad kaitseministrid sõnasid, et lähevad maikuus toimuvale Chicago tippkohtumisele positiivsete ootustega.

„Balti kaitsekoostöö on hea näide targa kaitse põhimõttest, olles samal ajal ka ainuke viis väikeriikidele – teha asju ühiselt,“ ütles Laar.

Samuti kohtus kaitseminister Laar Riias Läti peaministri Valdis Dombrovskise ja seimi riigikaitsekomisjoni esimehe Ainars Latkovskisega. Laar avaldas kohtumistel heameelt Läti põhimõttelise otsuse üle hakata oma kaitse-eelarvet suurendama.

Kaitseminister Laar pidas visiidi käigus ka loengu Läti Ülikooli ja Stradins Ülikooli tudengitele teemal Balti koostöö tulevikust ja väljakutsetest, millele järgnes avalik arutelu koos Läti kaitseministri Pabriksiga.