"Rootsil on kogemusi panustamisest Aafrika julgeoleku ja stabiilsuse tagamisse. Meie sõdurid teenivad praegugi ELi missioonidel Somaalias, Malis ja Adeni lahel," lausus Göranson tänasel kohtumisel.

Kaitseminister Reinsalu sõnul on eesmärk hoida ära humanitaarkatastroof Kesk-Aafrika Vabariigis ja selle võimalik laienemine kogu Aafrika mandri keskossa. „Seetõttu on väga positiivne ka Euroopa Liidu kiire reageerimine, kes otsustas juba eelmisel nädalal alustada Euroopa Liidu missiooni ettevalmistamist,“ ütles kaitseminister.

Kindral Göranson ja kaitseminister Reinsalu rääkisid kohtumisel ka Eesti ja Rootsi kahepoolsest koostööst, regionaalsest julgeolekust ning Põhjala-Balti koostööst. Eestile on Põhjala-Balti julgeolekuruumiga integreerumine pikaajaline strateegiline eesmärk, ütles kaitseminister. „On ülimalt oluline, et meil oleks julgeolekuküsimustes tihe läbikäimine ja infovahetus.“

Kindral Sverker Göranson külastab Eestit kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase kutsel. Täna kohtus kindral Göranson president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga ning tal seisab ees ametlik kohtumine kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrasega.

Õhtul suundub kindral Göranson koos delegatsiooniga Tartusse, kus ta külastab Kaitseväe Ühendatud Õppeasutusi ja Balti Kaitsekolledžit. Edasi suundub delegatsioon Võrru külastama Kuperjanovi jalaväepataljoni.

Kindral Sverker Göranson on Rootsi kaitseväe juhataja ametis 2009. aastast. Enne seda teenis ta ühendstaabi ülemana ja õhuväe staabiülemana. Kindral Göranson on osalenud missioonidel Bosnias ning olnud õppejõud Rootsi õhujõudude staabi- ja sõjakolledžis.

Kindral Göransonile on see tema esimene visiit Eestisse Rootsi kaitseväe juhatajana. Viimati külastas Eestit 2008. aastal toonane Rootsi kaitseväe juhataja kindral Håkan Syren