Reinsalu sõnul on lähiaastate investeeringute üheks eesmärgiks tänapäevaste elamis- ja väljaõppetingimuste loomine ajateenijatele. “2014. aasta lõpuks peavad logistikapataljoni ja vahipataljoni olmetingimuste puudused saama lahendatud,” ütles kaitseminister.

Kaitseminister Reinsalu ja kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tutvusid logistikapataljoni ja vahipataljoni elamistingimustega, kohtusid väeosade juhtkonnaga ja sõid koos ajateenijatega lõunat.

Logistikapataljonis koolitatakse reservväelasi, kellest sõltub kaitseväe sõjaaja logistiline võimekus. Samas paiknevas logistikakoolis valmistatakse ette nii logistikuid lahingüksuste toetamiseks Afganistanis kui ka erialaspetsialiste reservüksuste ja operatiivstruktuuride tarvis.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige linnalahingu ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele, samuti täidab pataljon kaitseväe esindusfunktsioone, tagades presidendi kantselei auvahtkonna ja pannes välja aukompanii riiklikeks ning kaitseväelisteks tseremooniateks.