„Julgeolekufoorumil osalejate põhiseisukohad kinnitasid NATO olulisust Euroopa jaoks ja rõhusid ühtsetele väärtustele. Enamus osavõtjaid nägi NATO ja Euroopa koostöö olulisust ning NATO, aga ka Euroopa Liidu jätkuvas laienemises suurt arengupotentsiaali,” ütles kaitseminister Aaviksoo pressiesindaja teatel.

„NATO-Venemaa suhete kaugema tuleviku seisukohalt võiks mõelda ka senise trans-atlantilise ühenduse arendamisele trans-arktiliseks ühenduseks,” tegi kaitseminister omapoolse ettepaneku ühispaneelis Poola eks-presidendi Kwasniewskiga.

Atlandi nõukogu poolt organiseeritud rahvusvahelise foorumi eesmärgiks on tugevdada Ameerika-Euroopa partnerlust. Foorumi põhiteemadena käsitleti NATO olulisust ja kasvavat roll 21. sajandi maailmas. Lisaks otsiti vastuseid küsimustele „kas Venemaa on täna ohtlik?” ja „mida teeb NATO Afganistanis?”.

Konverentsil osalesid lisaks kaitseministrile mitmed Kesk-Euroopa äri- ja arvamusliidrid, Poola endisele presidendi Aleksandr Kwaśniewskile ka NATO Euroopa vägede juhataja admiral James G. Stavridis ja Euroopa Liidu välispoliitika endine kõrge esindaja Javier Solana.