"Kujutan juba ette, millise põlastusega jälgivad seda videot meie suured humanistid ja liberaalid, aga... on's teil midagi öelda nende arvude vastu?" kirjutab Vahtre.

10-minutilise video alguses selgitatakse arvude abil, kuidas Euroopa põlisrahvaste esindajad saavad perekonna kohta vähem lapsi kui moslemitest sisserännanud ja kuidas see mõjutab nende arvulist vahekorda riigi elanikkonnas tulevikus.

Edasi lähevad aga nii väited kui ka numbrid statistika vallast üle paanikakülvamiseks.

Muu hulgas tsiteerib video Muammar al-Gaddafi sõnu, et islam võidab Euroopas ilma relvadeta ja pommideta, sest enam kui 50 miljonit moslemit, kes Euroopas elavad, muudavad selle paarikümne aastaga islamikontinendiks.

Seejärel maalitakse arhiivikaadritega sõjast, rahutustest ja plahvatustest tulevikupilt, mille eest kümned miljonid eurooplased põgenevad Ida-Euroopasse „riikidesse, mis on immigrantidest keeldunud: Venemaale, Poola, Ukrainasse, Ungarisse, Valgevenesse.“, „Miljonid Euroopa naised vägistatakse või sunnitakse islamiusku pöörduma, eurooplaste vastu pannakse toime koletuid tegusid.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sang ütles, et kuigi ta isiklikult ei ole nõus selles videos jagatavate hinnangute ega Lauri Vahtre seisukohtadega, peab ta oluliseks kolleegi vabadust panustada meie ühiskonnas praegu käivasse diskussiooni. "Pealegi on selle postituse kommentaaride hulgas ka viide videos esitatud väiteid ümberlükkavale artiklile," lisas Sang, kelle sõnul on Vahtre praegu puhkusel. Puhkuseperioodil Vahtre ministeeriumi nõuniku ametikohustusi ei täida ning see, mis toimub tema Facebookis, ei ole seotud ministeeriumiga, lisas Sang.

Vaata videot:

THIS IS THE MOST SHOCKING VIDEO YOU WILL EVER WATCH...Posted by Britain First on Wednesday, July 29, 2015