„On ilmselge, et Eesti valitsus on juba valinud kodusõja tee,“ kirjutab ta. „Ei ole oluline, millises vormis hakkab see kulgema, aga verejõed, kriminaalne destabiliseerumine ja täielik vaesus kaasnevad sellega.“

Nii Rahvaliitu kui Ühendatud Vasakparteisse kuulunud ning ka Konstitutsioonipartei ridades kandideerinud mees esines isegi oma erakondade kohta väga radikaalsete mõtetega ning nimetas Vene kogukonda Eestis orjadeks ja kutsus kohalikke vene rahvusest inimesi üles vastu hakkama. „Me oleme nende jaoks üksnes lambad ja orjad, oleme olemas vaid riigi rahakoti täitmiseks ja nende jõukuse tagamiseks,“ kirjutas ta. „Ja mis iganes maske nad ei kannaks – neil on hundi lõuad ja hüääni natuur. Igaühest meist sõltub täna, kas me jääme elama õnnistatud Eesti demokraatias või aetakse meid palja tagumikuga ära neofašistlikust riigist.“

Tulistaja ja pantvangistaja kahe aasta tagune üleskutse on tuttav ka kaitsepolitseile, kes aga eile ei soovinud sel teemal rohkemat rääkida. „Oleme sellega kursis ja eks meil ole ka teada, et ta on varemgi seadusega pahuksis olnud,“ lausus kaitsepolitsei esindaja eile Eesti Päevalehele.

Päevalehe palvel Karen Drambjani „proklamatsiooni“ lugenud tunnustatud Eesti psühholoog, kes oma nime sündmuste värskuse tõttu leheveergudel näha ei soovinud, nägi kurjategija profiili esmaselt hinnates selgelt psühhopaatilisi kalduvusi ja sarnasust Norra massimõrvar Anders Breivikuga.

Nii Drambjani „manifestist“, psühholoogi hinnangust kui ka kõigest muust eilsesse peenes keeles öelduna julgeolekuintsidenti puutunust saab lähemalt lugeda tänasest Eesti Päevalehest.