Kuigi riigiametnikud sõitsid tööasjus ja ametiautodega, ei näe ministeerium põhjust nende avalikkuse ees vastutama panemisel mõtet, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Kaitseministeerium ei saa ametnikke kohustada andma meediale isiklikke kommentaare, kui kommentaari sisu ei puuduta nende töö sisulist poolt. Praegusel juhul ei ole kumbki neist seda soovi avaldanud,” teatas kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna spetsialist Hannes Krause.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo on aga puhkusel ning ei olnud kihutajatest ning nende salastamisest teadlik: „Ma ei tea küll asjaolusid, kuid üldiselt ei salasta me midagi ja meelega oma ametnike nimesid kindlasti ei varja.” 

Politoloog Rein Toomla lausus, et selline andmete varjamine on kahetsusväärne: „Kui ministeeriumile määratakse trahv ametiautoga kiiruse ületamise eest, siis peaks olema ka avalik teave roolisistuva ametniku kohta. Tegemist on riigiasutusega, kes teatavasti funktsioneerib maksumaksja rahadel. Seetõttu ei tohiks tal maksumaksja ees ka mingeid saladusi olla, kui tegemist ei ole just näiteks sõjasaladusega."