“Rajatav Vabadussõja võidusammas on mitte ainult kogu linna vaid ka kogu riigi visiitkaardiks ning jääb Tallinna esindusväljakule pikkadeks aastateks. Ministeerium mõistab suurepäraselt ehitusloa väljastamisega linnal lasuvat vastutust ja soovib selgitus jagades tagada kindlust selle otsuse õiguses,” teatas ministeeriumi pressiesindaja.

“Meie kõigi ühine soov on ehitada võimalikult kaunis ja esinduslik mälestusmärk. Selle saavutamiseks oleme omalt poolt valmis jätkuvateks aruteludeks ja koostööks. Kaitseministeerium on koheselt valmis osalema diskussioonis ja koostööarutelus linnakujunduskomisjoniga. Ühismeeles on juba lahenduse leidnud paljud esmapilgul ületamatutena tundunud raskused,” seisab pressiteates.

Kaitseministeerium ja linnavalitsus on kõrgeimal tasandil allkirjastanud ühiste kavatsuste ja koostöö protokolli, kus on lubanud teha kõik endast oleneva, et Vabadussõja võidusammas valmiks Vabariigi Valitsuse poolt määratud ajaks 28. novembril 2008.

“Oleme linnavalitsusele tänulikud senise koostöö eest, mille käigus on suudetud lahendada terve rida probleeme. Näitame oma rahvale, et 28. novembriks 2008 oleme loonud lubatud mälestusmärgi, mida eelnevad põlved samalaadsete vastuolude tõttu teha pole suutnud.”