Seega ei rahasta kaitseministeerium homme toimuvat veteranide kokkutulekut ega pole seda teinud ka varasematel aastatel, teatas kaitseministeerium.

Kaitseministeerium annab iga-aastaselt tegevustoetusi mitmetele erinevatele sõjaveteranide ühendustele, mida organisatsioonid kasutavad peamiselt oma igapäevase tegevuse korraldamiseks ning oma liikmete toetamiseks. Kõik 2011. aastal sõlmitud eraldiste lepingud on avalikustatud Kaitseministeeriumi koduleheküljel.

Kaitseministeerium ei tee oma sõnul eraldiste andmisel vahet sellel, millisel poolel sõdinud veterane üks või teine organisatsioon koondab. Eraldisi antakse vastavalt organisatsioonide endi poolt esitatud avaldustele. Nii näiteks on kaitseministeerium varasematel aastatel muuhulgas toetanud ka Eesti Rindemeeste Ühendust, mis koondas endas nii Nõukogude kui Saksa poolel sõdinud veterane.

Samuti plaanis kaitseministeerium 2008. aastal toetada Nõukogude poolel sõdinud veterane koondanud MTÜ Eesti Laskurkorpuse Veteranide Tallinna Klubi liikmete sõitu Pihkva oblastis asunud lahingupaikadesse, kuid paraku loobus klubi ise liikmete vähesuse tõttu selle reisi korraldamisest.

"Rohkem pole Nõukogude poolel sõdinud veteranide ühendused kaitseministeeriumilt tegevustoetusi taotlenud - võib arvata, et neil puudub selleks vajadus, kuna nad saavad juba tegevustoetusi Vene Föderatsioonilt," teatas ministeerium.