Indrek Sirp on sündinud 1977. aastal ning lõpetanud 2001. aastal Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo osakonna bakalaureuseõppe ja 2010. aastal Rahvusvaheliste Uuringute- ja Arengukoostöö Instituudi Genfis rahvusvahelise ajaloo ja poliitika magistriõppe. Sirp on täiendanud end mitmetel kaitsealastel kursustel NATO koolis Oberammergaus.

Aastatel 2001-2008 töötas Sirp erinevatel ametikohtadel Kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonnas. Sealhulgas oli Sirp aastatel 2005-2008 Balti koostöö ja kaitsealase abi büroo juhataja, kus Sirbi tööülesanneteks olid Balti kaitsekoostöö juhtimine, Balti õhu-, maa- ja merevägede koostöö projektide planeerimine ja koordineerimine ning kaitsealase abi koostöö abikäe sihtriikide Ukraina, Gruusia, Montenegro ja Afganistaniga.

Kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakond koordineerib, planeerib ja korraldab valitsemisala kahe- ja mitmepoolset ning regionaalset kaitsealast koostööd, ministeeriumi välissuhtlemist ning protokollilist asjaajamist, valitsemisala relvastuskontrolli valdkonda ning kaitsealase abi andmist. Samuti on rahvusvahelise koostöö osakonna ülesandeks juhtida välisriikidesse akrediteeritud Eesti kaitseatašeede tööd ning korraldada suhtlemist Eestisse akrediteeritud välisriikide kaitseatašeedega.

Kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna senine juhataja Kristjan Prikk asus tööle kaitsepoliitika nõunikuna Eesti suursaatkonnas Washingtonis.