"Mereväelaste lahkumine teenistusest on kaitseministeeriumi jaoks loomulikult halb uudis. Ühelt poolt võib positiivseks pidada, et Eesti riigi heaks töötavad eksperdid on rahvusvahelisel tööturul hinnatud. Teiselt poolt on aga tegemist murettekitava olukorraga, mida kaitsevägi koostöös kaitseministeeriumiga analüüsib ja millele püüab lahendust leida," teatas Delfile kaitseministeeriumi avalike suhete juht Hannes Kont.

"Samas on ju üldiselt teada, et jõuametkondade palgad ei suuda ei Eestis ega kuskil mujal konkureerida rahvusvaheliste turvaettevõtete pakutava palgaga. Palk on oluline, kuid mitte ainuke või peamine osa ükskõik millise ameti motivatsioonipaketist," lisas Kont.

"Lisaks palganumbrile on oluline inimese pikaajaline kindlustunne ja tema ning kogu organisatsiooni pidev arenemine. Seetõttu toetab kaitseministeerium kaitseväe juhatajat tema püüdlustes tekkinud olukorras sobivaimaid lahendusi välja töötada ja ellu viia," lõpetas Kont.

Delfi kirjutas eile sellest, et mereväest on massiliselt lahkumas ohvitsere ja allohvitsere, sest USA firma AdvanFort ostab neid massiliselt üle Somaalia rannikule piraatide vastu võitlema.