Kaitseliidu Pärnumaa maleva instruktor Andrus Aleksandrov peab nelja-aastasest vangistusest reaalselt ära kandma ainult kuus kuud. Ülejäänud kolm ja pool aastat jääb Aleksandrovil kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga. 26. maist 13. augustini oli Aleksandrov vahistatud, kirjutab Pärnu Postimees.

Käsigranaadid koos sütikutega ostis Aleksandrov mullu Kairo Rozhkovilt, kes oli omakorda granaadid saanud Fred Harjaksilt, Harjaksile viis ta ka kaitseliitlaselt saadud amfetamiini. Samuti jäi Aleksandrov kohtus süüdi narkootilise aine omandamises, sest ostis tuvastamata isikult neli grammi amfetamiini ja 200 grammi hašišit.

Koos Aleksandroviga oli kohtu all Marco Sadulsepp, kes sai Aleksandrovilt käsigranaadi. Granaat oli Sadulsepal autos, kui tollitöötajad selle kinni pidasid. Sadulseppa karistas kohus kaheaastase tingimisi vangistusega kaheaastase katseajaga.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Erik Reinhold ütles, et Aleksandrovi teenistussuhe oli eeluurimise ajaks peatatud. Seadus lubab mehe vallandada kohtuotsuse jõustumisel.