2010. aasta detsembri lõpu seisuga kuulub Kaitseliitu 12 600, Kodutütardesse 3400, Noortesse Kotkastesse 3100 ja Naiskodukaitsesse 1500 liiget, edastas BNS-ile Kaitseliidu pressiesindaja. Kokku kuulub seega Kaitseliitu ja selle eriorganisatsioonidesse 20 600 liiget.

Aasta jooksul sai Kaitseliit juurde pea 1000 uut liiget. Mullu oli organisatsiooni juurdekasv 600 inimest.

"Liikmeskonna juurdekasv on tulnud kõigi vabatahtlike juhtide, sealhulgas kompanii, rühma, jaopealike aktiivsel eestvedamisel. See on selge märk malevkondade ja kompaniide, Kaitseliidu eriorganisatsioonide tugevast identiteedist. Kaitseliiduga liitumise aktiivsus näitab selgelt meie ühtse vennaskonna toimimist ja usaldust meie vastu ühiskonnas," ütles Kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste.

"Kaitseliidu sõjalised ning mittesõjalised ülesanded on selged ja nende täitmine on olnud tulemuslik. Kindlasti on ka see asjaolu meie liikmeskonda aktiivsete inimestega suurendanud. Inimesed on teinud mõistlikke ja vastutustundlikke samme ning valikuid. Usun samas, et see on alles algus. Olen kindel meie tänastes vabatahtlikes ja nende ühises jõupingutuses, et tugevdada veelgi vabatahtlikkuse ideed kogu ühiskonnas," lisas Kaitseliidu ülem.

1939. aasta lõpul oli Kaitseliidus 42 673 liiget, koos eriorganisatsioonidega kuulus tollal Kaitseliitu 99 000 Eesti kodanikku.