Kaitseliidu pressiesindaja ütles BNS-ile, et Kaitseliit korraldab tuleva aasta 7.-10. augustil Põhja-Eestis uue rahvusvahelise sõjalis-sportliku võistluse, mis asendab Erna retke.

Võistlus hakkab toimuma igal aastal erinevas Eesti kohas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljakueelist, lisas ta.

Uuel võistlusel osalevad neljaliikmelised võistkonnad, mis peavad trassil lahendama erinevaid sõdurioskusi sisaldavaid ülesandeid. Võistluse peakorraldaja on Kaitseliit, ettevalmistamisele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna Selts, reservohvitseride kogu, Laskurliit ja mitmed teised organisatsioonid.

Tänavu jäi ära pea ligi kaks kümnendit toimunud ja rahvusvaheliselt suurt tunnustust võitnud militaarvõistlus Erna retk. Võistlust korraldanud Erna Seltsi president Meelis Rätsep ütles juulis BNS-ile, et seni tehtu on end ammendanud. "Sai selgeks, et pole mõtet korraldada võistlust, mis Eesti meeskondadele juba ülimalt tuttav on. Kus mõned meeskonnad teavad võistlustrassi iga mätast ja teerada ning esikümne võib varakult ette prognoosida," ütles Rätsep.

Viimase Erna retke võistluse võitis mullu augustis Scouts-pataljoni meeskond, teiseks jäi Kirde kaitseringkonna võistkond ning kolmandaks Kaitseliidu Harju maleva esimene meeskond. Parima välisvõistkonnana tuli üheksandale kohale Soome kolmas võistkond. Vaid naistest koosnev vanglateenistuse võistkond saavutas 26. koha. Võistluse lõpetas 29 võistkonda, ainus katkestaja oli Šveitsi meeskond.

1993. aasta suvel läbisid huvilised taas Erna omaaegse luuregrupi teekonna ja moodustasid sõjalis-sportliku seltsi Erna. 1994. aastal alustati seltsi poolt võistluse Erna Retk korraldamisega mis hiljem sai maailma üheks pikemaks ja raskemaks militaarvõistluseks.