7. aprillil jõustunud kaitseväeteenistuse seadus näeb erusõjaväelastele ette riikliku pensioni, mida seadusesätte järgi makstakse riigieelarvest. Kaitsejõududele selle aasta eelarves aga pensioniraha planeeritud ei ole. Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Madis Mikko väitel taotleb ministeerium, et Riigikogu muudaks augustis riigieelarvet nii, et oleks võimalik hakata erusõjaväelastele riiklikku pensioni maksma.

Mikko väitel on ka selline võimalus, et pensioniraha võetakse kaitsejõudude teiste kulutuste arvelt. Kui see plaan õnnestub, võib pensioniraha jõuda ootajateni kuu aja pärast.

Kaitsejõudude peastaabi andmeil arvatakse sel aastal erru 40-50 kaadrisõjaväelast. Mikko ei osanud reedel öelda, kui suur on sõjaväepensionäride selle aasta summa kokku. Seda alles arvutatakse, praegu pole teada ka errulastavate kaitseväelaste täpne arv.

Rahandusministeeriumi eelarveosakonna peaspetsialist Saida Ausing ütles, et rahandusministeerium on juba aasta algul juhtinud kaitsejõudude juhtkonna tähelepanu sellele, et peatselt jõustub seadus, mis annab erru arvatud sõjaväelastele õiguse saada eripensioni, kuid see raha ei tule sotsiaalministeeriumi kaudu, kaitsejõududel tuleb selleks leida katteallikas.