Avamistseremoonial heisatakse hoonele kaitseväe juhataja lipp, pärast seda lõikavad lindi läbi peaminister Siim Kallas, kaitseminister Sven Mikser, kaitseväe juhataja viitseadmiral Tarmo Kõuts ning kaitsejõudude peastaabi ülem kolonelleitnant Aarne Ermus, teatas ETAle kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Kaitsejõudude peastaabi uue hoone õnnistab kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Tõnis Nõmmik.

Kaitsejõudude peastaabi uues hoones asuvad alates jaanuarist peastaabi osakonnad, väeliikide staabid ning tulevikus ka ühendoperatsioonide juhtimiskeskus. 330 töökohaga hoone netopindala on 6200 ruutmeetrit.

Enne kolimist asus kaitsejõudude peastaap Tallinna üheteistkümnes erinevas paigas.

Tallinna bussijaama taga Juhkentali 58 asuv peastaabi hoone renoveerimine läks maksma 55,3 miljonit krooni, kuigi algul oli selleks kavandatud 45 miljonit. Kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko sõnul on see tingitud sellest, et kaitsejõudude peastaabist sai ühendstaap.

Peastaabi välisvõrgud läksid maksma kolm miljonit krooni, arvuti- ja sisevõrgud 32 miljonit krooni, valve- ja tuletõrjesignalisatsioonid 17 miljonit krooni, eriruumide varjestus 17 miljonit krooni, mööbel kuus miljonit krooni ning sissesõiduteed neli miljonit krooni.

Kaitsejõudude peastaabi avalike suhete teenistuse ülema leitnant Peeter Tali sõnul tähendab eriruumide varjestatus, et neid ruume pole võimalik pealt kuulata ja seal saab tegeleda riigisaladustega.