Suurem koormus on tavaliselt kuu algul, mil kainestusmajja on päeva jooksul toodud ligi 35 klienti. 39% klientidest kuuluvad nn kodutute kontingenti. Naisi oli kainestusmajas 11% klientidest, vanim kaineneja oli 94-aastane. Püsiklientidest on mõni kainenemas käinud ligi 150 korda.

Meditsiinitöötajad osutasid tervishoiuteenust 2898 isikule, neist kambrisoleku ajal jälgiti 921 isikut.

Kainestusmajas on kokku 30 kahekohalist kambrit ja meditsiiniblokk kuue voodiga.

Kainestusmajas töötab kokku 12 Põhja prefektuuri teenistujat, kellest kaheksa on politseiametnikud.

Äsja kolmeaastaseks saanud Tallinna kainestusmaja külastasid Tallinna abilinnapea Merike Martinson ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhid, kelle pingutusena see asutus vaatamata tugevale vastuseisule teoks sai.

„Võib kinnitada, et kainestusmaja on osutunud väga vajalikuks ja hästitoimivaks. Oluliselt on vähenenud probleemid joobes isikutega haiglate erakorralise meditsiini osakondades, tagatud on meditsiiniline järelvalve ning ära hoitud nende kodutute külmumisoht, keda purjuspäi öömajja võtta ei saa,“ kiitis abilinnapea Merike Martinson.

„Koostöö politsei ja haiglatöötajate vahel on olnud suurepärane, info liigub tõrgeteta ja usun, et kainestusmaja võiks olla erinevate struktuuriüksuste koostoimimise parimaks näiteks,“ kinnitas kainestusmaja juht politseikapten Karla Kilk.

Tallinna linna poolt hallatavas hoones Lääne-Tallinna Keskhaigla territooriumil paiknev kainestusmaja, mille käivitamisel võeti eeskujuks Helsingi vastavad kogemused, alustas kainenema toodute vastuvõttu 16. novembril 2009.