“Ei mingit erilist põhjust, eks ta tahab miskit uut ette võtta,” ütles Eesti Ekspressile Võru Instituudi sekretär Triinu Ojar ning lisas, et Kama ja instituudi vahele ei maksa võrdusmärki vedada.

“Lapsepuhkuselt naaseb Külli Eichenbaum nõustus olema mõnda aega direktori kohusetäitja. Ta oli selle töö peal Kama ümbermaailmareisi aegu, seega juhtimiskogemust peaks tal juba olema,” leidis Ojar.

Konkurss Võru Instituudi uue direktori kohale tuleb sügisel. “Suvi on konkurssideks halb aeg. Teadusnõukogu on mööda maailma laiali,” rääkis Ojar.

Kama ise ei soostunud oma lahkumise asjaolusid põhjalikumalt avama. “Ega ma vist soovi seda seletada. Isiklik asi ei taha ajakirjanduslikku tähelepanu,” ütles ta.

Kama on instituuti juhtinud juba 1997. aasta novembrist, 2002. aastal kinnitas toonane kultuuriminister Margus Allikmaa Kama ametisse veel viieks aastaks — tööleping kinnitati kuni 2007. aasta 13. novembrini.

Võru Instituut on 1995. aastal kultuuriministeeriumi juurde loodud teadus- ja arendusasutus. Instituudi tegemised puudutavad peamiselt ajaloolist Võrumaad ja peaksid aitama elus hoida võrukestele omast keelt ja kultuuri.