"Sport ja kaitsevägi on olnud omavahel tihedalt seotud nii Eestis kui ka kõrge elatustasemega Euroopa riikides ning antud samm tuli suure ebameeldiva üllatusena kogu spordiüldsusele," lausub Kaido Höövelson.

Eesti Sumoliidu president Kaido Höövelson sõnab, et praegused spordirühma liikmed eesotsas maadleja Heiki Nabi, sõudja Tõnu Endreksoni ja laskesuusataja Kalev Ermitsaga on ajateenijatele suureks eeskujuks. "Ajal, kui Eesti noorte füüsiline aktiivsus väheneb ja ülekaaluliste hulk suureneb, on sportlike liidrite olemasolu hädavajalik. Sirge selja ja positiivse ellusuhtumisega tippsportlased aitavad hoida Kaitseväe mainet kõrgel," räägib Kaido Höövelson.

Spordirühma, kuhu kuulub 18 sportlast, aastaeelarve on 350 000 eurot. "Kaitseväe rahaline tugi on tippsportlastele äärmiselt oluline eriti just praeguses olukorras, kus ettevõtted turunduseelarveid koomale tõmbavad. Käesoleva aasta kaitsekulutused on 615 miljonit eurot ja spordirühma kulu sellest on mikroskoopiline. Kutsun Kaitseväe juhatajat otsust üle vaatama ja leidma kärpekohti mujalt," lisab Kaido Höövelson.