"Mis puudutab lastetoetusi, siis mulle tundub, et kuigi on tegemist tõsisse teemaga, siis on see sotside jaoks pigem otsitud põhjus ööistungi pidamiseks," ütles Iva.

Ta lisas, et kui järgmisest aastast ei tõuseks pensionid või õpetajate palgad, siis suure tõenäosusega toimuksid ööistungid hoopis teistel ajenditel.

Iva tuletas sotsidele meelde, et selle aasta juunist maksab riik alates kolmandast lapsest neljakordset ja 2015. aastast viiekordset toetust kõigile lastele universaalselt.

Lisaks kehtestati ka täiendavad vajaduspõhised lastetoetused esimese ja teise lapse eest. Koos vajaduspõhise lastetoetusega tõusevad lastetoetused 2015. aastaks ühe lapse puhul kahekordseks 38,36 euroni ja kahe lapsega peredel 76,72 euroni kuus.

"Sotsid on justkui unustanud, et alates teisest lapsest kehtib juba mitu aastat tulumaksuvabastus," lisas Iva. Tulumaksu saab lapse pealt tagasi 30,24 eurot kuus, aasta peale kokku 362,88 eurot ja nii iga järgneva lapse puhul.

"Kui opositsioon peab järjekindlalt vajalikuks ööistungite korraldamist, siis IRLi fraktsioon on selleks valmis," kinnitas Iva. "Järgmise aasta riigieelarve tuleb vastu võtta."

Iva meenutas, et eelmisel aastal toimusid ööistungi elektriaktsiisi langetamise nimel, mis oleksid keskmiselt elektrit tarbiva pere elektriarvet vähendanud ligikaudu ühe euro võrra kuus.

Kogu see öine komejant läks lõpuks maksma ligi 16 000 eurot, märkis Iva.

Tänavuste ööistungite maksumus selgub, kui istungid on lõppenud ja saab kulud kokku lüüa.