Keskerakonna Haapsalu linnapeakandidaat, praegune aselinnapea Peeter Vikman ütles neljapäeva õhtul Aktuaalsele kaamerale, et linna peab juhtima mees.

Iva sõnul on ta lootnud, et taolised avaldused, et linna peavad juhtima mehed, on jäänud eelmisesse sajandisse. "Kahju, et Keskerakonnas ikka veel selline mõttemall on võimalik," sõnas Iva.

Tema sõnul on ju lausa rumal, kui üritatakse soo põhjal elimineerida pooled võimalikud kandidaadid.

"Üldjuhul räägib see arvaja ebakindlusest ja lootusest nii tugevaid konkurente kõrvale tõrjuda," üldistas Iva.

Haapsalu kontekstis annab see aga tema sõnul selge signaali, et IRLi linnapeakandidaat Merle Mäesalu on Keskerakonnale hirmutav konkurent.

Iva tõi välja, et ilmselt ongi Merle Mäesalu töökogemus Lääne maavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna juhina suurepärane platvorm linnapeaks kandideerimisel.

"Merle aktiivsus, soliidne enesekindlus ning töökogemus on oluline pagas nii erakonnas kui ka Haapsalus tegutsemiseks," hindas Iva.

"Saan oma kunagisest kogemusest Türi linnapeana kinnitada, et igapäevases elus on inimesed naislinnapea ja naisvallavanema suhtes positiivselt meelestatud ning mingeid probleeme pole see teema mulle kunagi tekitanud," meenutas Iva oma tööd linnapeana.

Ta lisas, et Türil on hetkelgi väga tubli naisvallavanem Pipi-Liis Siemann, kes eelmistel valimistel sai inimestelt rekordilise toetuse ja IRLi nimekirjades üle Eesti on palju tublisid naisi ning mitmeid naiskandidaate omavalitsusjuhti kohtadele.