Kui 17.12.2008 esitatud kahtlustuses väideti, et pistis on antud eesmärgiga kiirendada seitsme kinnistu planeeringute asjaajamist, siis tänase täpsustuse kohaselt vähenes see kinnistute arv kolmeni, teatas Merko täna.

Ülejäänud nelja kinnistu planeeringu osas esitati sama pistiseeseme suhtes täna kahtlustus AS Merko Ehitus tütarfirmadele OÜ Woody, OÜ Metsailu ja OÜ Constancia.

Lisaks 25 000 kroonisele Estraveli kinkekaardile on AS-i Merko Ehitus kahtlustusse pistisena lisatud ka 410 krooni maksev raamat "Eesti Talurahva Arhitektuur". Tütarfirmade kahtlustuses on pistisena ära märgitud Estraveli kinkekaart summas 25 000 krooni, 410 krooni maksev raamat ja 15 000 krooni maksev Estraveli kinkekaart.

Kahtlustuse kohaselt on andnud AS Merko Ehitus juhatuse liige Ivo Parbusele pistise kujul kaks Estraveli kinkekaarti vastavalt summas 25 000 ja 15 000 krooni ning raamatu hinnaga 410 krooni. Sellega seoses on saanud kahtlustuse pistise andmises AS Merko Ehituse juhatuse liige, AS Merko Ehitus, OÜ Woody, OÜ Metsailu ja OÜ Constancia ning AS Järvevana. Kahtlustatavad peavad esitatud kahtlustusi alusetuteks.

Täna esitas prokuratuur maadevahetuse kriminaalasjas AS Järvevanale süüdistuse altkäemaksu andmises. AS Järvevana kuulutati kahtlustatavaks Ivo Parbusega seotud pistiseandmise kriminaalasjas.

Ettevõte peab esitatud süüdistust ja kahtlustust alusetuks.