Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu kinnitusel on ringkonnaprokurör Kretel Tamme poolt juhatatavas menetluses praeguseks kahtlustatavana üle kuulatud üks isik, kirjutab Eesti Päevaleht.

Teadaolevalt on paari aasta eest toimunud ravimiuuringu asjus kahtlustuse saanud Tartu ülikooli kliinikumi üldanestesioloogia osakonna vanemarst-õppejõud Andres Sell.

Sell ja tema advokaat Aivar Pilv loobusid kommentaaridest, põhjendades, et menetlus on alles uurimisjärgus, kuid nad märkisid, et pigem võiks jalaoperatsioonidel toimunud ravimikasutust nimetada igapäevaseks kliiniliseks ravitegevuseks, mille käigus jälgiti haigeid süvendatult, ning katseteks oleks toimunut palju nimetada.

Eesti Päevalehe andmeil ei pidanud uuringu tegijad ravimi katsetamiseks vajalike lubade taotlemist tarvilikuks, sest uuringuid juhtinud Andres Sell oli sama toimeainega ravimi katsetamiseks varem ühe teise uuringuga seoses loa saanud.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja Katrin Kiisk selgitab, et enne ravimi kliinilise uuringu alustamist tuleb ravimiametile ja meditsiinieetika komiteele esitada a täpne kava ning veel hulk dokumente, mille eesmärgiks on tagada uuringus osaleja maksimaalne ohutus.

Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse liige Margus Ulst jäi kriminaalasja kommenteerides samuti kidakeelseks ja lubas seda teha alles pärast kriminaalmenetluse lõppu.