Tallinna lastehaiglas koos emaga olev laps on ema sõbranna Anastassia sõnul vaid kahe kuu vanune, kuid ta vajab kiirelt kallist operatsiooni ja ravi.

Anastassia rääkis Delfile, et operatsiooniks on vaja vähemalt 85 000 eurot ja ligi 30 000 eurot on heade inimeste abiga juba koos. Ema soovib lapsega minna Moskvasse operatsioonile, kuid enne seda on vaja imikule teha stabiliseeriv protseduur. Ravivõimalus on olemas ka Euroopas.

"Kui teil on võimalus aidata, ärge jääge ükskõikseks," palus Anastassia. "Aidake meid palun! Kinkige Varvarale võimalus elamiseks ja suureks kasvamiseks."

Annetusi saab teha Varvara ema Ilona Andreychikova arvelduskontole nr EE842200221013723360.

Lastehaigla arstide konsiilium koguneb homme, et täpsustada diagnoosi ja otsustada imiku edasine ravi.

Eesti haigekassa avalike suhete osakonna juhataja Katrin Romanenkov selgitas, et kui lapsel on olemas raviarsti poolt kinnitatud meditsiiniline näidustus vajalikuks operatsiooniks, siis haigekassa hüvitab ravikulud vastavalt tervishoiuteenuste loetelus kehtestatud tingimustele.

"Juhul kui protseduuri või operatsiooni ei ole võimalik Eestis teha, siis arstliku konsiiliumi otsuse alusel teeb haigekassa otsuse ravi rahastamiseks välisriigis," lisas Romanenkov.

Haigekassa ei sea tema sõnul omalt poolt piiranguid operatsiooni teostavale raviasutusele või selle asukohariigile. Ettepanekud selles osas esitab rahastuse taotleja koostöös raviarstiga.