Väikebuss sai kokkupõrke tagajärjel ülitugeva löögi ning paiskus kraavi. Tema taga Tallinna poole liikunud rahvast täis DAF buss peatus, kuid õigeagselt ei saanud pidama bussi taga liikunud sõiduauto Opel Combo ning sõitis bussile tagant otsa.

Opeli taga jäid seisma sõiduauto Mercedes Benz 200, sõiduauto Hynday Gallopper ja sõiduauto Opel Omega.

Mõni hetk hiljem sõitis seisma jäänud autorivile sisse haagiseta tühi palgiveomasin Scania. Veoki järel liikunud Scania buss ei suutnud libedal teel pidurdades sõidukit teel hoida ja vajus poolenisti kraavi.

Esialgsetel andmetel said VW Sharanis olnud seitsmest inimesest neli surma ja kolm raskelt vigastada ja viidi Mustamäe haiglasse.

Õnnetuses hukkusid Tartust pärit 1978. aastal sündinud Indrek ja Tallinna elanik, 1980. aastal sündinud Marek.

Vigastustega viidi haiglasse pisibussi juhtinud 51-aastane Lembit ja reisijatena sõitnud 18-aastane Anti ning 21-aastane Jordanka. Mustamäe haiglasse viidi ka Opel Omegas sõitnud 61-aastane Helgi.

Haigla intensiivraviosakonnast öeldi BNS-ile, et Jordanka sai koljuluu murru, samuti õlavarre- ja reieluu killulise murru. Tema seisukord on väga raske, ütles intensiivraviosakonna dispetšer BNS-ile.

Volkswageni roolis olnud Lembitu seisukord on kergem - tema vigastusteks on vasaku rangluu murd ja parema põlvesideme rebend.

Maanteeamet on suunanud liiklusõnnetuse tõttu Tallinna-Tartu maanteel liikluse ümber Aruvalla teele. Liiklus avati maanteeinfokeskuse teatel kella 18.30 paiku.

Jätkuva tuule ja tiheda lumesaju tõttu halvenesid sõiduolud reedel kogu Eestis, eriti Põhja- ja Kesk-Eestis kõigil maanteedel.

Kui suurematel maanteedel on töös kogu maanteehoolde tehnika, siis väiksemad teed võivad olla paljudes kohtades lumesaju ja tuisu tõttu juba läbitamatud, teatas maanteeifokeskus kell 18.50.

Keskus soovitas reede õhtul võimaluse korral ära jätta pikemad sõidud kuni ilma ja teeolude paranemiseni.

Eestis on libe tee reedel põhjustanud mitu õnnetust, Tallinna-Tartu maanteel Ardu kandis sõitis kraavi liinibuss, kus oli ligi poolsada Tallinnasse teatrisse sõitnud last, kuid õnneks keegi viga ei saanud.

Harju prefektuur märkis, et kella 14 ja 18 vahel tingisid äkiliselt halvaks muutunud ilmastikuolud Harjumaal hulganisti ka teisi liiklusõnnetusi, kokku tuli teateid kümnest liikusavariist.

Viimane ränk liiklusõnnetus juhtus mullu 28. novembril Ida-Virumaal Tartu-Jõhvi maanteel, kui kahe sõiduauto kokkupõrkes said surma neli inimest, neist üks laps. Kolm inimest said avariis vigastada.