Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi (ERRS) juhatuse liige Kadri Valner sai eelmisel nädalal õnnelikult teatada, et „kaerajaanijate” arv on jõudnud 28 500-ni ja tõenäoliselt ületatakse suve jooksul ka 30 000 — see teeb kampaaniast „Kaerajaan Euroopasse!” Eesti kõigi aegade kõige suurema rahvatantsuettevõtmise, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Selline osalejate arv on ühtaegu üllatav ja rahustav,” ütles ERRS-i direktor Erika Põlendik. „Üllatav selle pärast, et rahvatantsurahvas on ettevõtmisega üllatavalt hästi kaasa tulnud, rahustav aga selle pärast, et kaerajaani kampaania näitab — meie rahvatantsijaile võib igas olukorras kindel olla.”

Põlendiku sõnul toimub 14. augustil Tartumaal Võnnus mööda maanteed kaerajaani teatetantsimine, mis on ühtaegu järgmisel suvel kogu Eestit haarava teatetantsu peaproov, seejärel tehakse ring peale tervele Eestile.

Võnnu teatetantsule on praegu registreerunud kuraditosin tantsurühma, kellest igaüks liigub tantsides mööda Lääniste-Võnnu teed kuni pool kilomeetrit — iga rühma esinemine lõpeb loomulikult kaerajaaniga. Alates kampaania algusest detsembris 2009 on iga päeva kohta kaerajaani tantsinud umbes 125 inimest.

Teatage igast kaerajaani tantsimisest e-posti aadressil kadri@errs.ee!