Piirivalveameti pressiesindaja sõnul leidis üks Peterburi elanik esmaspäeva õhtul Venemaal asuva Ustluga sadama lähistel Gakkovo küla juurest arvatavalt sillamäelastele kuulunud purjeka, mis oli kinni jäänud kaldaäärsetesse kõrkjatesse.

“Jahil oli kiri “Sillamäe” ja purjekas oli mobiiltelefon ja muid isiklikke esemeid. Jahil polnud masti ega purje, kuid esialgsetel andmetel ei olnud need mitte murdunud, vaid olid ära võetud,” ütles pressiesindaja BNS-ile.

Järgmisel päeval leiti jahi lähedalt kaldaveest ka kahe mehe surnukehad, kes olid suure tõenäosusega kadunuks jäänud sillamäelased. Ühel mehel oli seljas päästevest, teisel mitte. Politsei peab selgitama, kas tegemist oli reedel kadunuks jäänud sillamäelastega.

Sillamäelased Jevgeni (sündinud 1954. aastal) ja Aleksander (1962) väljusid reede õhtul Sillamäe vetelpäästejaama juurest jahiga merele ja liikusid Narva-Jõesuu poole.

Kuna jaht sihtkohta ei jõudnud, suundus reedel kell 23.06 Narva-Jõesuu sadamast otsingutele piirivalvekaater ja Toila sadamast teine piirivalvekaater.

Ööl vastu laupäeva 50 minutit pärast südaööd alustasid Narva-Jõesuu kordoni piirivalvurid rannajoone läbikammimist Narva-Jõesuust Utriani, samuti informeeriti jahi kadumisest Vene piirivalvet.

Piirivalve jätkas kadunud purjetajate otsimist laupäeva varahommikul. Peale piirivalvekaatrite kaasati otsingutesse lennusalga helikopter ja kaldal otsisid piirivalvurite jalgsi- ja autopatrullid. Otsingud lõpetati kella 23.15.

Pühapäeval ja esmaspäeval jätkasid piirivalvurid otsinguid, kuid tulemusteta.

Reedel puhus Narva lahel alates kella 14 tugev tuul, lained olid kõrged, sadas vihma ning nähtavus oli väga halb.