Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul elab Kadrioru pargis kuus liiki nahkhiiri. „Arvestades seda, et Eestis on üldse kokku 12 liiki nahkhiiri, on meie pargi kooslus vägagi liigirikas,“ ütles Järve. „Meie pargis elunevat kolooniat peetakse Tallinna üheks suurearvulisemaks ja Eestis üheks kõige väärtuslikumaks,” ütles Järve.

Kadrioru pargist on kavas kujundada üks nahkhiirefauna püsiseirepaikadest Tallinnas. Selleks tuleb täiendavate uuringutega kaardistada kolooniate paiknemine pargipuudes ja asumi hoonetes ning selgitada välja kolooniate suurus. Kuivõrd osasid Kadrioru pargi puid ähvardab lähitulevikus asendamine ning Kadrioru asumi hooneid nahkhiiri mittearvestav rekonstrueerimine, siis on vastava uuringu läbiviimisega kiire.

Tööde käigus on kavas kaitsealuste nahkhiirte elunemist soodustava valgustuse ehitus. Praegused, 3,5 meetri kõrgusel asetsevad pargivalgustid demonteeritakse ja asendatakse maasse süvistatud nõrgema valgustugevusega punktvalgustusega. Kavas on paigaldada 36 valgustit, 10 varjekasti ja 2 infotahvlit.

Kadrioru pargi käsitiivaliste asurkonna on võtnud oma hoole alla ka MTÜ Suurkõrv loodusesõbrad, kes viivad läbi spetsiaalseid uuringuid nahkhiire asurkonnas ja korraldavad linnarahvale harivaid öiseid nahkhiire retki.