Tuleva aasta riigieelarve eelnõu muudatusettepanekute aruteluga tehakse algust komisjoni tuleva teisipäeva istungil. Eelnõu teine lugemine on kavas viia täiskogu ette 13. novembril toimuval istungil.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon tegi eelarvele kokku 305 muudatusettepanekut ning Keskerakonna fraktsioon 89 muudatusettepanekut. Üksikud riigikogulased tegid ühtekokku veel üheksa muudatusettepanekut.

Sealjuures on muudatusettepanekud kohati väga erinevad. Näiteks sooviks Keskerakond, et Vabariigi presidendi kantseleile administratiivhoone piirdeaiaks ehitamiseks ette nähtud 403 000 eurost osa suunata hoopis Anna Haava nimelise Pala kooli koolisöökla inventari soetamiseks.

Niisamuti sooviksid keskerkondlased sellest samast kantseleile ette nähtud rahast kasutada osa ka Suure-Jaani Gümnaasiumi õppekabinettide ja aineõpetusruumide sisustuse soetamiseks ning ka Tallinna Nurmenuku lasteaia küttesüsteemi renoveerimiseks kahes rühmaruumis.

Sotsiaaldemokraadid sooviksid aga enda muudatusettepanekutes anda valitsuse reservist raha näiteks Rakvere lasteaiale Triin infotehnoloogia seadmete soetamiseks, Saue muusikakoolile uute muusikainstrumentide seotamiseks, Kuusiku lasteaiale Tareke siseruumide remontimiseks ning Rummu Lasteaia Lepatriinu mänguväljakute ehitamiseks.

Vaata allpoolt ettepanekutele klikkides kõiki 403 muudatusettepanekut, mis riigikogule on saadetud: