Seoses presidendilossis toimunud intsidentidega olid riigikaitsekomisjonis informatsiooni jagamas siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Kalev Timberg ja politseipeadirektor Raivo Aeg, kes andsid ülevaate politseiameti distsiplinaarjuurdluse tulemustest ja presidendilossi kavandatavatest turvameetmetest, mis tulenevad kaitsepolitsei uuest ohuhinnangust, teatas Delfile riigikogu pressitalitus.

Ohuhinnangu kohaselt peaks lossi esist platsi ümbritsema kaitstav perimeeter, sest nagu selgitasid Aeg ja Timberg, pääseb presidendi lossile takistamatult ligi mis tahes ohuallikas ja ootamatu ründe korral oleks lossi võimatu kaitsta.

Riigikaitsekomisjoni liikmed avaldasid arvamust, et turvatara või tõkkepuud ei sobiks ajaloolisse Kadrioru parki ja et kaaluda tuleks rajatisi, mis kohanduksid paremini pargi miljöösse (näiteks muudetava kõrgusega, maast väljuvad postid), viidates kaasaegse turvaarhitektuuri laialdastele võimalustele.

Samuti arutati seda, kas oleks vaja seadusandlikult täpsustada kaitstavate isikute ringi — näiteks kes sinna presidendi perekonnast konkreetselt kuuluvad.

Samuti peeti vajalikuks sätestada selgepiirilisemad reeglid nii julgestuspolisteile kui ka nende poolt kaitsvatele isikutele. Riigikaitsekomisjoni liikmed leidsid, et vastav initsiatiiv peaks tulema siseministeeriumilt ja politseiametilt.

Aeg kordas juba varem kõlanud seisukohti, mille kohaselt politseiameti distsiplinaarjuurdlus ei tuvastanud turvanõuete rikkumist julgestuspolitsei poolt. Samuti ei ole käimasoleva väärteomenetluse käigus tuvastatud riigi sümbolite rüvetamist.