Massiürituse korraldamiseks looduskaitse all oleval alal peab ürituse korraldaja hankima loa ala valitsejalt, kelleks Kadrioru pargi puhul on Harjumaa keskkonnateenistus. Harjumaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Tiina Nappi sõnul jõudis vastav taotlus nende asutusse alles täna.

Napp ütles ETAle, et ilmselt Harjumaa keskkonnateenistus Grillfesti toimumiseks kooskõlastust ei anna.

Grillfesti korraldaja Tiit Treve ütles eelmisel nädalal ETAle, et neil on kõik vajalikud kooskõlastused ürituse toimumiseks olemas.

Kadrioru pargi direktor Ain Järve ütles eelmisel nädalal ETAle, et lõplik otsustamine ürituse toimumise või mittetoimumise üle on Kesklinna valitsuse rida.

Tallinna Kesklinna vanem Erik Siigur ütles ETAle, et kuigi temagi näeks festivali toimumispaigana mõnd muud kohta, oli tema poolt alla kirjutatud loa aluseks Kadrioru pargi poolt tulnud konkreetse maa-ala kasutamise luba.

“Ärgu pesku ennast puhtaks, kui ta ise on mingi jama kokku keeranud, peab ta selle ise ära sööma,” kommenteeris Siigur Järve väidet.

Täna ütles Järve ETAle, et tema andis kooskõlastuse välja, kuna tal puudub juriidiline alus sellest keeldumiseks. “Mind oleks selle eest kohtusse kaevatud,” ütles Järve. Tema sõnul puudub Tallinnas regulatsioon, mis keelaks looduskaitsealal massiürituse korraldamise.

21.-23. juunil toimuv grillipidu lubab sadu artiste ja maailma kauneimat jaanituld. Ürituse külalistele lubavad korraldajad sadu artiste, esinejate hulgas on peaesineja Bad Boys Blue, Sahlene, Leigarid, Propeller, Tanel Padar, Meie Mees, No Big Silence ja Caater. Samuti lubatakse süüdata maailma kauneim jaanituli.