27. augustil 2014 võttis Tallinna linnavalitsus vastu määruse, millega loetakse avalikes kohtades alkoholi tarbimine teisi isikuid häirivaks ning keelatakse Tallinna linna haldusterritooriumil alkoholi tarvitamine, välja arvatud teatud piirkondades Kadriorus ja Toompeal, teatas linna pressiteenistus.

Kohtadesse, kus on lubatud alkoholi tarbida, paigaldatakse Tallinna kesklinna valitsuse poolt vastavad märgid.

Esmaspäeval, 8. septembril kell 12 paigaldatakse viis märki Toompeale ning kell 13 üheksa märki Kadriorgu (Vaata lisatud skeemi!).

Avalikus kohas joomist lubaval märgil on kujutatud kollasel taustal sinine õllepudel ja sinine veinipokaal. Värvilahendus valiti ametlike liiklusmärkide eeskujul: teatud ala märgistamisel kasutatakse sinist värvi ning kollane taust on soovituslik märkide paremaks esiletoomiseks. Märkide kujunduse töötas välja Tallinna kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakond.

Tallinna kesklinna vanem Alar Nääme leiab, et alkoholi tarbimise lubamine avalikes kohtades väärib hukkamõistu, kuna see annab halba eeskuju noortele. „Kuna demokraatia eeldab erinevate inimeste huvidega arvestamist, tulemegi vastu neile, kes soovivad avalikus linnaruumis vabas õhus alkoholi tarbida ning märgistame neile sobivad alad,“ ütles Nääme.

Alates 1. juulist 2014 on lubatud Eesti Vabariigis avalikes kohtades alkohoolsete jookide tarbimine mittehäirival viisil.

Hea lugeja, kui sul on ideid selle kohta, milline kujundus passiks joomist lubavatele märkidele praegusest paremini, siis saada oma kavand aadressile rahvahaal@delfi.ee !

Samale aadressile on oodatud ka vastavasisulised hüüdlaused ning mõtted võimalike lisatahvlite kohta.