"President Ilvese sõnul tunneb ta end rahuldavalt, kuid riigipeal ägeda hingamisteede põletiku diagnoosinud arstid soovitasid tal võimalikest tüsistustest hoidumiseks kindlasti vältida pikki lennureise ja suurest ajavahest tingitud elurütmimuutusi," kirjeldas presidendi avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert Delfile riigipea tervislikku hetkeseisundit.

"Avalikkusel on õigus olla kursis riigipea tervisliku seisukorraga. Kui haigus või terviserike takistab presidendil tööd teha, siis on vabariigi presidendi kantseleil kohustus sellest üldsust informeerida. Nii on kantselei ka toiminud," vastas Pert küsimusele, kui palju peaks avalikkus üldse teadma presidendi tervisest.

Hoolimata tervisehädadest pole president oma siseriiklikku töögraafikut oluliselt muutnud.

"President Ilves on jätnud Eestis oma lähipäevade tööplaani suures osas samaks. Täna osales ta Euroopa Liidu Läänemere strateegia konverentsil Tallinnas ning andis üle Vabariigi Presidendi hariduspreemia, homme osaleb president Ilves Mõttekoja kärajatel Pärnu kontserdimajas," lausus Pert.

President Toomas Hendrik Ilves loobus tervislikel põhjustel sõitmast Shanghais tuleval nädalal toimuvale EXPO Eesti päevale. Arstid diagnoosisid riigipeal ägeda hingamisteede põletiku ja soovitasid tal võimalikest tüsistustest hoidumiseks kindlasti vältida pikki lennureise ning suurest ajavahest tingitud elurütmimuutusi.

Täna osales president Ilves kõrgetasemelise Läänemere strateegia pressikonverentsil, kus ta nägi pisut kurnatud välja ning köhis.

Delfi fotograafi küsimuse peale, et kas tervis on paremaks läinud, vastas president pooleldi naerdes: “Ei, ei ole läinud paremaks.”