Simsoni sõnul on värskel valitsusel juba lähikuudel plaanis parlamendis läbi suruda mitmeid maksumuudatusi, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja.

„Uuel valitsusliidul napib katteallikaid ning lubaduste katmiseks plaanivad nad juba eeloleva suve alguses läbi viia mitmeid maksumuudatusi eesotsas kütuseaktsiisi tõstmise ning käibemaksuerisuste kaotamisega. Kuna antud sammud on plaanis juba õige pea ning selgelt suurendavad inimeste väljaminekuid, ei saa Keskfraktsioon lihtsalt käed rüpes istudes seda pealt vaadata,“ sõnas Kadri Simson.

Keskfraktsiooni esimees lisas, et kolmikliidu püsimisse tal ülemäära suurt usku ei ole. Liialt suured erinevused Reformierakonna ülemvõimu all pikalt kesta ei saa.

„Vastloodud liit on kolmas kolmikliit. Varasemad sarnased kolmikliidud (1999–2002 ja 2007-2009) on alati laiali lagunenud ning vaadates, millise ebakindlusega on tänast koalitsiooni loodud, võib väita, et neljaks aastaks ei jää püsima ka seekordne. Tõenäoliselt tekivadki esimesed suuremad tülid siis, kui väiksemate partnerite reitingud on liialt madalale langenud ning selle peatamiseks otsustatakse viimaks selg sirgu lükata.“

„Keskerakond ei kavatse loodavale kolmikliidule sadat kriitikavaba päeva anda, sest on suur tõenäosus, et vastloodud kolmikliit eriti kaua koos ei püsi,“ lõpetas Kadri Simson.