Simsoni sõnul on Eesti praegune maksupoliitika lihtsalt üks ebaõnnestunud eksperiment, sest selle tõttu pole meil raha oma riigi pidamiseks ja riiki riivitakse järjest õhemaks.

Seda, et niimoodi enam maksupoliitikaga edasi minna ei saa, nõustuvad tema sõnul juba ka IRLi ja paljud Reformierakonna poliitikud.

Keskerakond on varem kaks korda teinud Reformierakonnaga koos valitsust ja siis unustati jutt astmelisest tulumaksust üsna kiirelt. Simsoni sõnul oli 2005. aastal buumieelne aeg, majandus kasvas ja siis polnud Reformierakond valmis tunnistama, et astmeline tulumaks hoiaks ära buumi ja hilisema languse. Praegu on see maksusüsteem toonud meile aga seisaku, leidis Simson.

Praeguse võimuvõitluse Sotsiaaldemokraatlikus erakonnas Sven Mikseri ja Jevgeni Ossinovski vahel tekitas tema sõnul see, et paljud sotsid pole rahul nõrkade ministrikohtadega ega ka sellega, et sotsid ei saanud paljusid neile olulisi asju, kuigi Reformierakonna esimees Taavi Rõivasel polnud valikut ja ta pidi sotside toetuse oma valitsusele saama.

Mis puudutab Ossinovski võimalikku võitu ja seda, milliseid muutusi võiks see tuua, ei soovinud Simson kiirustada. Muutusi võib tema hinnangul kaasa tuua ka Tartus pikalt Reformierakonna kukutamise nimel võidelnud Margus Tsahkna saamine IRLi esimeheks. "Praegu on ajalooline võimalus viia läbi suuri muutusi. Rahvas tahaks näha, et Reformierakond oleks opositsioonis," kommenteeris Simson.

Mikser hoiatas, et alternatiiv praegusele valitsusele on Yana Toom, Mihhail Kõlvart ja Georgi linti rinnas kandev Mihhail Stalnuhhin. Simson pidas seda natuke naljakaks, sest vanasti pidas Mikser madalalaubaliseks seda, kui Reformierakond hirmutas inimesi Edgar Savisaarega, aga nüüd teeb ta ise täpselt sedasama.