Simsoni sõnul näitavad täna avaldatud erakondade reitingud seda, et rahvas januneb endiselt uue ja parema poliitika järele, kui seda suudab pakkuda tänane valitsuskoalitsioon.

„Keskerakond on Eesti suurim erakond ning on loomulik, et meilt oodatakse presidendikampaanias aktiivset sekkumist. Selles küsimuses on eeskuju näidanud Mailis Reps, kes tuli Keskerakonnast esimese ametliku kandidaadina välja ning on viimastel nädalatel kohtunud sadade inimestega. Tema eeskuju on olnud nakkav ning on loomulik, et rahvaga suhtlemine kasvatab meie toetust rahva seas,“ rääkis Simson Simson.

Simson ütles, et alahinnata ei saa ka fraktsiooni tegevust parlamendis. "Kui viimati koalitsiooni reitingud kasvasid, siis nad pidasid selle peamiseks faktoriks algatatud seaduseelnõusid, eesotsas haldusreformiga. Täna tundub, et jõuga läbi surutud haldusreform on aga ka rahva meelest olnud pigem miinusmärgiga ning Eesti inimesed toetasid hoopis Keskerakonna veetud ööistungeid.“

„Valijad on väsinud otsustusvõimetust valitsusest, kes ei suuda aastaga isegi Eesti esindajat Euroopa Kontrollikojas paika panna. Oodatakse muutust ning on selge, et opositsiooni suurim erakond pakub selles küsimuses tugevaimat alternatiivi,“ ütles Simson.