"Ministri umbusaldamine kerkib üles siis, kui tema valdkonnas on enam äpardumisi kui õnnestumisi," vastas Simson küsimusele majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi järjekordse . "Siin tuleb nõus olla peaminister Ansipi kolmapäeval riigikogu infotunnis öelduga, et majandusminister Partsi valdkonnas on järjest olnud ebameeldivusi.

Partsi valdkonnas üleskerkivad juhtimisvead pole väiksemad kui tema eelkäijatel Mihkel Pärnojal või Toivo Jürgensonil, kes mõlemad kuuluvad kaks korda umbusaldatud ministrite nimekirja, sõnas Simson. "On teada, et võimuliit peaks Partsi umbusaldamise korral teda toetama, sest tema kaalukategooriaga ministri kukkumine tähendaks ka valitsuse lagunemist. Samas, ebaõnnestunud ministrid on pärast umbusaldamise üleelamist mõnikord ka ise vastutuse võtnud. Viimastena näiteks Rein Lang ja Maret Maripuu," tõi Simson näiteks.

"Seega kui Parts jätkab raudtee, Estonian Airi, elektrituru ja energia investeeringute juhtimisel samas stiilis, on tema umbusaldamine vaid aja küsimus," lõpetas Simson.