"Ma mõistan teatavat üllatust, mis on saatnud Mailise kandidatuuri teatavaks saamist, sest kolme senise presidendiga on harjutud kuvandiga, et presidendiks sobib ennekõike oma karjääri väärikalt lõpetav härrasmees. Kuid just stampidest vabanemine võib meile anda riigipea, kes tegutseb pikemat silmapiiri, kui vaid oma ametiaeg, silmas pidades," rääkis Kadri Simson.

Simson tuletab meelde, et Repsi näol on tegemist kahekordse ministriga, kelle resümeed tugevdab ka välispoliitiline kogemus.

„Minu hinnangul on Mailis Repsil väga tugev platvorm liitumaks presidendivalimiste kampaaniaga. Mailis on kahekordne Eesti Vabariigi haridusminister, kelle ajal tehti mitmeid põhjalikke edasiminekuid. Riigikogus veedetud aastate jooksul on ta alati seisnud näoga rahva poole ning võidelnud ennekõike nende ühiskonnagruppide eest, kes tihtipeale enda eest ise seista ei saa. Selline inimene sobiks suurepäraselt ka riigipea positsioonile,“ sõnas Simson ja jätkas: „Puudust ei tule ka välispoliitilisest kogemusest. Mailis Reps on aastaid osalenud Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee töös. Väga keerulistel aegadel usaldas kogu Assamblee teda Ukraina raportöörina ning ta näitas end tasakaaluka, ausa ja ennastsalgavana nii kohapeal kui ka tulemustest raporteerides."

„Muidugi peab järgmine Eesti president olema välispoliitiliselt pädev ja seda Mailis Reps ka kahtlemata on. Välispoliitikast tähtsamaks pean aga asjaolu, et president oleks näoga rahva poole. Eesti üheks suuremaks mureks on kahanev elanikkond. Selle probleemi lahendusse võib omalt poolt positiivse muutuse tuua ka see, kui tulevane president suudab samastuda inimestega, kelle tehtavad otsused määravad Eesti järgmise põlvkonna suuruse. Minu hinnangul täidab Mailis need kriteeriumid,“ lõpetas Kadri Simson.