"Uue valitsuse määravad valijad läbi oma häälte ja seetõttu igasuguseid eelnevaid seisukohavõtte tuleb lihtsalt võtta osana valimiskampaaniast," lausus Simson.

"Me oleme korduvalt läbinud valimiskampaaniaid, kus olemasolevad parlamendierakonnad võitlevad selle eest, kes tõsiseltvõetavamalt vastandub Keskerakonnale, sest ikka kõige tugevamale vastandutakse. Sellises kontekstis neid seisukohavõtte võtta tulekski," on Simson veendunud.

"Selge on see, et kui sotsiaaldemokraadid või IRL välistavad juba ette igasuguse koostöö Keskerakonnaga, siis välistavad nad ka kohe päris paljude oma lubaduste elluviimise pärast valimisi. Nad on viimasel neljal aastal olnud Reformierakonnale väiksemaks partneriks ja eelkõige viinud ellu Reformierakonna programmi. Loomulikult Reformierakonna soov oleks, et samasugune olukord, nagu on olnud aastast 2007, jätkuks," sõnas Simson.

"Rõivas üritab neid avaldusi välja pressida"

"Nii et ma ei ütleks, et see praegu kuidagi tõsiseltvõetav on. Need on avaldused, mida Taavi Rõivas üritab teistelt välja pressida, sest tõepoolest Keskerakonna eelistus ei ole pärast valimisi Reformierakonnaga Reformierakonna programmi ellu viima minna, me kindlasti soovime teistsugust valitsust," märkis Simson.

Simson meenutas, et sotsiaaldemokraadid ja IRL on andnud erinevaid seisukohti. "Sven Mikser on varem väga selgelt öelnud, et mingeid variante ei tasu veel välistada. Eks ta ole sarnastele küsimustele andnud erinevaid vastuseid, vastavalt olukorrale saab ta siis oma vastuste assortiist pärast valimisi sobiva valida," ütles Simson.

"Mitte ühtegi koalitsiooni ei panda kokku enne kui 1. märtsi õhtul. Kõik sõltub sellest, milline saab olema järgmine riigikogu koosseis ja millistel erakondadel üldse tuleb absoluutne enamus kokku."

Eesmaa: koostöö välistamise jutt on lihtlabane valimisvõitlus

"Kõigil poliitikutel tasub meeles pidada, et ultimatiivsed koostöö välistamised valimiste eel on lüginägelikud ja ei sobi kuidagi demokraatlikku ühiskonda," ütles Delfile Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa.

"Antud juhul on selgelt tegemist rünnakuga, mis on ajendatud Keskerakonna väga tugevast toetusest vahetult valimiste eel. Keskerakond on riigikogu valimiste favoriit ning loomulikult teeb see kõik meie poliitilised konkurendid väga närviliseks. Seda enam, et viimased erakondade toetusnumbrid näitavad, et parlamenti võib saada kuus erakonda, mis muudab oluliselt võimalike poliitiliste kombinatsioonide arvu," märkis Eesmaa.

"Kui valimised võidab Keskerakond, siis on see rahva tahe ning Keskerakond asub valitsust moodustama. Keskerakond ei ole kunagi juba eos kellegagi koostööd välistanud, ja ei peaks tegema seda ka tulevikus," lisas ta.