"Ilmselt arvab suur osa inimestest, et Keskerakonna konstruktiivne kriitika valitsuse tegevusele pakub selget alternatiivi," kommenteeris Simson Delfile täna avaldatud erakondade toetusnumbreid. "Seda ka järgmise aasta riigieelarve osas, kus peateemaks tõusid valitsuse murtud lubadused maksuleevenduste osas ning jätkuvad kärped hariduse ja kohalike teede osas."

Simsoni sõnul on Keskerakonna fraktsioon riigikogus jõuliselt tegelenud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse temaatika, õpetajate palga küsimusega ning võidelnud riigipoolse koolitoidu rahastamise suurendamise eest.

"Oma osa annab meie toetuse kasvule ilmselt ka Keskerakonna hea töö Tallinnas, mistõttu pealinna elanike arv suureneb pidevalt," lisas Simson.

IRLi ja Reformierakonna toetuse muutumine sõltub Simsoni sõnul palju sellest, kumb koalitsioonipartner suudab rohkem silma paista ja omavahelistes riidudes peale jääda.

"Opositsiooni ülekaalukas toetus juba pooleteist aasta jooksul näitab selgelt, et Eesti inimesed on praeguse valitsuse vastu usalduse täielikult kaotanud ning ootavad uut, inimkeskset poliitikat ja juhtimist," ütles Simson.

Keskerakonna toetus tõusis detsembris 32 protsendile. ERR-i uudistetoimetuse tellitud TNS Emori üle-eestilisest küsitlusest selgus, et neile järgneb SDE, keda toetab 23 protsenti. IRL-i toetus oli 20 ja Reformierakonnal 19 protsenti.

Detsembris ei osanud oma erakondlikku eelistust öelda 31 protsenti küsitletutest.