"Tõenäoliselt on valitsuse toetuse languse taga suuresti tegevusetus elektri hinna tõusu leevendamisel ning Keskerakonna tegevus selle leevendamiseks lahenduste välja pakkumisel. Oleme seisukohal, et riik ei tohi kasu lõigata oma inimeste ning elektrituru avanemise arvelt. Samuti on Keskerakond aidanud parendada inimeste igapäevast toimetulekut muutes nende ühistranspordiarved väiksemaks," ütles Simson saadetud teates.

Simson lisas, et ilmselt on Eesti inimesed väsinud kuulmast Ansipi ja Ligi suust seda, kui hästi Eestil läheb ning selle heaolu jõudmiseks inimesteni tuleb vaid oodata. "Rahvas näeb, et valitsuse retoorika ja tegelik elu ei lange kokku," lisas Simson.

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud TNS Emori ligi 900 vastajaga üle-eestilisest küsitlusest selgus täna, et Reformierakonna toetus langes jaanuaris 20 protsendini.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 28 protsenti valijatest. Keskerakond oli ainus parlamendipartei, kes suutis kuu varasemaga võrreldes oma toetust kasvatada ja seda 4 protsendipunkti võrra.

Mõlema koalitsioonipartei toetus kukkus jaanuaris kuu varasemaga võrreldes 2 protsendipunkti võrra: Reformierakonda toetas jaanuaris 20 ning Isamaa ja Res Publica Liitu 16 protsenti küsitlusele vastanutest.

Populaarsuselt teisel kohal on teine opositsioonipartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond 27 protsendise toetusega. Sotsiaaldemokraatide toetus langes kuuga ühe protsendipunkti võrra.