"Demokraatlikus ühiskonnas ja erakonnas on valikute tegemiseks vaja mitut kandidaati ning see on üks põhjus, miks oleme otsustanud seada kandidaadina üles Kadri Simsoni. Kadri on aastate jooksul taganud Keskerakonna poliitika järjepidevuse ning oleme kindlad, et ta suudab Keskerakonda ühtsena edasi viia koos tugeva juhatusega," sõnas Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm.

Keskerakonna Narva piirkond teeb ühtlasi ettepaneku esitada Edgar Savisaar, kellel on vaieldamatult erilised teened erakonna ees ning kes on aktiivselt osalenud Eesti riigi taastamisel ja riikluse arendamisel, Eesti Keskerakonna auesimeheks.

"Inimene, kes on sellise tugeva surve all ja seda veel peale oma rasket haigust, peab hoidma oma jõudu," ütles Andrus Tamm. "Me soovime, et Edgar saaks keskenduda oma võitlusele ebaõigluse vastu ja et ta tervis peaks vastu ning ta osalus poliitikas jätkuks."

Keskerakonna Narva piirkond esitas ka oma kandidaadid Keskerakonna juhatusse: Andrus Tamm, Jüri Ratas, Aadu Must, Mihhail Korb, Tarmo Tamm, Märt Sults, Eevi Paasmäe ja Marko Šorin.

Keskerakonna XV kongress toimub 29. novembril Tondiraba Jäähallis.