Tööandjate keskliidu juhid Enn Veskimägi ja Tarmo Kriis kritiseerisid täna tehtud avalduses Keskerakonna ja sotside lubadust kehtestada astmeline tulumaks. Samuti taunisid nad kõigi erakondade valimislubadusi, mis tõstavad järgneval neljal aastal riigi kulutusi, sest see kasvataks nende arvates eelarvepuudujääki.

Kadri Simson ütles Delfile, et Veskimägi jutt Eesti praeguse tulumaksusüsteemi rahvusvahelisest võidukäigust oleks justkui maha kirjutatud Reformierakonna loosungite kogust.

„See, et rikkaid rikkamaks ning vaeseid vaesemaks tegev ebaõiglane maksukorraldus on viinud meid seitsme penikoorma saabastega Euroopast eemale ja lähemale Venemaale, pole oravate ega tööandjate esindusisikute jaoks probleem,“ nentis keskerakondlane.

Simsoni arvates pole Eesti maksusüsteem eurotsoonis jätkusuutlik. „Tänases olukorras vajab toetust Euroopa liidrite Angela Merkeli ja Nicolas Sarkozi algatus Euroopa maksusüsteemi ühtlustamiseks. Eesti inimesed saavad juba 6. märtsil hääletada, kas nad soovivad koos Keskerakonnaga liikuda euroopaliku maksusüsteemi suunas või tahavad olla kindlad, et Eestis põlistuks veelgi Venemaal kehtiv süsteem koos kõige sellest tulenevaga,“ nentis ta.

Nördimapanev on Simsoni hinnangul ka tööandjate vastuseis tasuta kõrgharidusele üleminekule. „Mul on aga hea meel, et selles küsimuses on parempoolsetest parteidest vähemalt IRL meiega samal pool rindejoont. Tõnis Lukase kaitsekõne tasuta kõrgharidusele on muusika kõikidele haritud Eestist hoolivate valijate kõrvadele,“ lausus keskerakondlane.

Kadri Simson kinnitas, et igal juhul on tähtis lisaraha eraldamine tööpuudusega võitmiseks. „Keskerakonna valimislubadustest pean kõige olulisemaks aktiivse tööpoliitikaga alustamist, mis aitab leida töö tänastel tööotsijatel ning annab põhjuse naasta inimestel, kes on läinud oma pere ülalpidamiseks võõrsile. Töökohtade teke annab ka selle maksubaasi, millega saab täita haridus- ja sotsiaalvaldkonna lubadused,“ selgitas ta.