Kui nädal tagasi analüüsiti ERR-i tellitud Turu-Uuringute küsitlustulemusi, siis ennustati, et pole enam kaugel hetk kui Vabaerakond möödub toetuselt Reformierakonnast, meenutas Simson. "Juba ongi see hetk kätte jõudnud, mis näitab, et Reformierakonna toetajad on väga rahulolematud. Olen juba öelnud, et Reformierakond on oma valijaid kõige enam petnud ning nüüd näitavad valijad oma pettumust Reformierakonna suhtes."

Keskerakonna stabiilne toetus ja suur edumaa teiste erakondade ees näitab, et oleme juhtiv opositsioonijõud ning valijad näevad alternatiivi just Keskerakonna poliitikas, ütles Simson. "Valitsuskoalitsiooni langev toetus ja Keskerakonna püsivalt tugev positsioon annab kinnituse, et meie võitlus valitsuse maksutõusude vastu on õige ja rahvas toetab meid selles."

Uudisteagentuuri BNS tellitud TNS Emori uuringu kohaselt tõusis Vabaerakond Keskerakonna järel populaarsuselt teiseks erakonnaks.
Kui uuringu järgi toetas aprillis-mais Vabaerakonda 18 protsenti, siis juunis 19 protsenti. Reformierakonna toetus langes samal ajal 19 protsendilt 18 protsendile. Seega tõusis Vabaerakond populaarsuselt teiseks erakonnaks ja Reformierakond langes kolmandaks.

Kõige populaarsem erakond on märkimisväärse edumaaga jätkuvalt Keskerakond, mille toetus ulatus juunis 26 protsendini. Võrreldes aprilli ja maiga Keskerakonna toetus ei muutunud.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus langes juunis võrreldes aprilli ja maiga ühe protsendipunkti võrra 16 protsendile ja erakond säilitas toetuse pingereas oma neljanda koha.

Populaarsuselt viiendal kohal oli Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), mille toetus tõusis võrreldes aprilli ja maiga ühe protsendipunkti võrra üheksale protsendile.

Valitsuskoalitsiooni väikseim toetus on Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL), mida toetas sarnaselt aprilli ja maiga kaheksa protsenti.