"Ma tahan teile lihtsalt koduteele kaasa öelda, et me ei jäta teie survestamist, et te lõpetaksite tegevusetuse elektri hinna tõusu ohjamisel," ütles Simson täna hommikul 2012. aasta riigieelarve muutmise seaduse eelnõu arutelul.

Simsoni sõnul ei saa Keskerakonna fraktsioon vaikides pealt vaadata, kui valitsus loodab, et hinnatõusud lähevad inimestel lihtsalt meelest ära.

"Selline ülbe suhtumine lihtsalt ei sobi, sest tegelikult on valitsuse kontrolli all 2/3 elektri hinnast ja seni, kuni mitte midagi ei tehta ees ootavate hinnatõusudega, jätkame me väga tõsiseid arutelusid riigikogu saalis," ütles Simson.

2012. aasta riigieelarve muudatustes on tema sõnul mitmeid küsitavaid kohti, aga Keskfraktsioon pole teinud selles suhtes suuri muudatusettepanekuid, vastupidiselt 2013. aasta riigieelarve suhtes.

"Keskerakonna fraktsioon, nagu te näete, on täna tulnud jälle 99-protsendiliselt vastu riigikogu tööpäeva kiirele menetlemisele," kõneles Simson täiendava istungi lõpus, mis algas reedel kell 13 ja kestis kuni täna hommikul kella poole kuueni.

"Oleksime võinud täna ja homme siin veel pikalt arutada, aga ma arvan, et on mõtekas jätkata neid arutelusid esmaspäeval ministritele esitatud arupärimistega ja teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval eesolevate eelnõudega," sõna Simson, andes sellega mõista, et venitamistaktika võib jätkuda ka järgmisel nädalal.

Kokkuvõttes andis Simson ööistungile hinnangu - hea ja tõhus tööpäev. "Kuigi ma vaatan murega, et mõni kolleeg ei ole seda päeva väga hästi vastu pidanud ja on hakanud unustama seaduseelnõusid, mis on antud menetlusse, siis võib ka selliseid asju juhtuda senimaani, kui on head kolleegid, kes inimese rajale aitavad – ei ole hullu midagi," sõnas ta viidates saadikute väsimusele.