"Paratamatult tunnen ma endise erakonna peasekretärina vastutust, kui kerkivad üles väited ulatuslikust tundmatut päritolu rahastamisest," kirjutas Simson oma blogis.

Ta möönis, et peasekretärina pidi ta seisma selle eest, et asjad oleksid korras ja korras ka kõigi kontrollijate jaoks. Samas ei saa ta pead anda, et aastate jooksul erakonnas poleks olnud juhtumeid, kus annetaja on keegi muu kui raha omanik.

Lausingul on vähe detaile

Simsoni sõnul on keeruline Lausingu öelduga vaielda, sest selles on vähe detaile.

"Valimiseelsel ajal tekib meediamasinas aga see efekt, et iga reageeringut tõlgendatakse uue uudisena ja valimiste vastased ei jäta seda kasutamata," kirjutas Simson. "Enda annetuste kohta võin öelda, et see kõik on igati minu sissetuleku põhjal jõukohane ja vajalik. Lõppude lõpuks maksab erakond kinni ka minu kampaaniat."

Ta kinnitas, et tema elus pole ette tulnud midagi kriminaalset, mida ta oma mälestustes avaldada ei saaks.

Simsoni sõnul on erakondade rahastamisskandaalid aasta-paari jooksul muutunud põhiliseks poliitiliste ebameeldivuste žanriks ja üsna sõltumatult konkreetsetest asjaoludest ja süüdlastest toovad sellised vahejuhtumid kaasa kogu poliitika maine languse.

"Erakonnast lahkumised võivad minna leebemalt või teravamalt, meil Keskerakonnas paraku on viimastel aegadel läinud sageli teravaks," tunnistas erakonna aseesimees.

Töö peasekretärina oli pingeline ja huvitav

Simson meenutas, et tema peasekretäri töö perioodi jäid neljad valimised, suur erakonnast lahkumine Peeter Kreitzbergi juhtimisel, Keskerakonna kõrvalemängimine koalitsioonipartner Keit Pentuse poolt Tallinnas, aga ka Tallinna linnavalitsusse ning riigi valitsusse naasmine.

"Oli ülimalt pingeline ja huvitav periood, mida tuli jagada keskkontori kohustuste ja piirkondade vahel," meenutas Simson oma blogis. "Õnneks oli mul sissetöötanud meeskond selja taga ja nii mõneski valdkonnas ei pidanud peasekretär lisakohustusi enda õlule võtma."

Ta peab rahast rääkides oma peasekretäri aja üheks olulisemaks sammuks Keskerakonna põhikirja muutmist 2005. aasta kongressil, kus muude muudatuste seas sätestati ka kohustus riigikogu liikmetele ja Europarlamendi saadikutele maksta oma igakuisest sissetulekust liikmemaksuna seitse protsenti.

Simsoni sõnul paistavad sellised annetused poliitikavälisele inimesele väga suured, aga ei tulene ühekordsest heldushoost, vaid erakonna poolt pandud kohustusest. Ta lisas, et teised erakonnad oma liikmeid nii suure kümnisega ei koorma.

2005. aastast on kõik Keskerakonnale tehtud annetused ka internetist avalikult kättesaadavad.

Rahaga ei saa osta valijate armastust

Simsoni sõnul annab iga skandaal samas võimaluse puhastumiseks. Tema sõnul on erakondade rahastamine aastate jooksul pidevalt ja kindlalt saanud läbipaistvamaks ja ausamaks.

"Mis võiks olla erinevate rahastamisskandaalide õppetunniks? See, mida laulsid biitlid: „Money cant buy you love“. Ka mitte valija armastust," lõpetas Simson oma avalikkusele suunatud postituse.