Keskerakonna aseesimees Kadri Simson avaldas Tarandile Facebooki postituse kommentaaris esmalt tänu tema sissetulekute üle muretsemise pärast.

„Ei taha europarlamendi saadiku ees oma sissetulekutega kiitlema hakata, kuid siiski ei mõista, kus sa arvad mind elavat, et pangalaenud peaks riigikogulase palga ää sööma?“ kirjutas Simson.

Ta lisas, et annetuse eest tehakse ka tema kampaaniat. „Kogu raha tuleb minu isiklikust sissetulekust, nii et me ei pea ootama tõe selgumiseni kõigi annetajate Valhallas,“ lisas Simson.

„Tal (Indrek Tarandil) oli bravuuritsemise tuju,“ ütles Simson Delfile. „Meil on sõprus taastatud.“

Tarand jätkuvalt mures

Indrek Tarand omakorda muretseb selle pärast, kas Simsonil jääb erakonna toetamise kõrvalt piisavalt raha vaimutoidu jaoks.

„Mina olen harjunud, et põhilises inimesed ei valeta ning kui sa lausud, et kõik on aus, siis ma usun,“ kirjutas Tarand. „Lihtsalt muretsen, et kui armastatud erakonnale peab siiski substantiivse summa annetama, siis ei pruugi ju jääda piisavalt raha alles, et osta näiteks raamatuid, külastada Linnateatrit või juudi rahvamuusika džässkontserti.“

Teisedki kahtlevad

Simsoni annetatud raha päritolus kahtlejaid on teisigi peale europarlamendi saadik Tarandi.

"Kui lugeda kokku Kadri Simsoni annetused aastate jooksul, siis ei ole tal kerge hakkama saada,“ leiab Reformierakonna nimekirjas valimistel kandideeriv Ants Leemets.

„Mis teha, aga isegi see ei ole aidanud parteikassat, ikka sügav miinus. Veel tuleb annetada!“ kirjutab Leemets Tarandi Facebooki postitust kommenteerides.

Eurosaadik Indrek Tarand imestas oma Facebooki kontol, kuidas küll keskerakondlane Kadri Simson sai aasta jooksul oma erakonnale annetada ligi 120 000 krooni. "Ma küsiksin heal meelel, et kas isa laenas? Või Priit Simson pani Päevalehtniku palgast kõrvale? Või käskisid Seppiku pojad sula kassasse viia?"