Liik esitas kaitseuuringute keskuse nõukogule avalduse lahkumaks keskuse juhi kohalt, nõukogu rahuldas avalduse 5. augusti istungil, vahendab BNS.

Liigi asemel hakkab alates esmaspäevast kaitseuuringute keskuse juhiks selle juhatuse liige Martin Hurt, kes töötas seni keskuse kaitsevaldkonna teadurina.

Liik jätkab kaitseuuringute keskuses tööd teadurina ning samuti Lennart Meri konverentsi peakorraldajana.

Liik sõnas, et tema taandumine keskuse juhi kohalt seotud keskuse rahaliste vahendite tõenäolise kuritarvitamisega keskuse endise büroojuhi poolt. „Praeguseks on sellest intsidendist täieliku ülevaate koostamine lõpule jõudmas ning selles valguses ma leidsin, et nii rahusvahelise kaitseuuringute keskuse kui minu enda edasise töö muudab kergemaks, kui ma end juhi ülesannetest taandan,“ ütles Liik.

Keskuse esimees Lauri Mälksoo sõnas, et nõukogu toetab Liigi otsust keskuse juhi kohalt tagasi astuda. „Nõukogu on arutanud olukorda ja andnud suunised rahvusvahelise kaisteuuringute keskuse töökorralduse ja finantsjuhtimise parandamiseks,“ ütles Mälksoo.

Kadri Liik on kaitseuuringute keskust juhtinud alates selle asutamisest 2006. aastal.

Väidetavalt maksis kaitseministeeriumi loodud sihtasutuse büroojuht Leelet Nellis eelmise aasta jooksul omastatud summa eest iseenda reisiarveid ja muid kulusid. Kui esialgsete andmete järgi või Nellis omastada keskuse raha umbes 15 000 euro ulatuses, siis nüüdseks on selgunud, et summa võib olla mõnevõrra suurem.