Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) teatel langetas Pärnits kandideerimisotsuse EAKL juhatuse arvamusega arvestades. EAKLi juhatus rõhutab vajadust suurendada ametiühingu esindajate arvu parlamendis tulenevalt EAKLi kongressil vastuvõetud tegevuskava põhimõtetest.

EAKLi juhatus toetab ametiühingute esindajate kandideerimist parlamendivalimistel eesmärgiga hoogustada tööprobleemidega tegelemist ja töötajate huvide kaitse eest seismist kõrgeimal võimutasandil, teatas ETAle EAKL infoteenistuse juht Katrin Reimann. EAKLi juhatus taunib tänast olukorda, kus valitsevad erakonnad ei tunnusta sotsiaaldialoogi, sotsiaalpartneritega sõlmitud kokkuleppeid ega ametiühinguid.

“Mõõdukate senine tegevus valitsuses ja opositsioonis, samuti nende hiljutisel üldkogul heaks kiidetud põhiseisukohad parlamendivalimisteks on mind veennud, et just Rahvaerakond Mõõdukad on see erakond, mis juhindub oma tegevuses tavalise palgasaaja huvidest,” selgitas Pärnits.

Rahvaerakonna Mõõdukad esimees Ivari Padar tervitab Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Kadi Pärnitsa otsust kandideerida kevadistel parlamendivalimistel Mõõdukate nimekirjas ning peab seda Mõõdukatele tunnustuseks, teatas ETAle Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel.

EAKL juhatus kutsub ametiühingute liikmeid ja kõiki valijaid üles hääletama Riigikogu valimistel erakondade poolt, kes peavad oluliseks sotsiaaldialoogi, sotsiaalpartnerite ja valitsuse vaheliste nii tulupoliitiliste kui palgakokkulepete sõlmimist, õiglase palga poliitikat, töötajate täiend- ja ümberõppesüsteemi loomist, aktiivset tööhõivepoliitikat, töötajate maksuvaba tulu määra tõstmist.