Arnold Rüütel ei kandideeri mitte Toomas H. Ilvesega, vaid Luige, Kadastiku ja Rõtoviga, ütles Savisaar teisipäeval “Terevisioonile”.

Kadastiku sõnul on ta presidendivalimistest distantsi hoidnud. “Savisaare püüd meediat personifitseerida on kummaline, võib-olla püüab ta seeläbi võimalikku kaotust õigustada,” märkis Kadastik ÄP Online’ile.

“Tunnen end kõrgele lennutatuna”, ütles Kadastik võimu kohta, mida Savisaar talle omistas. “Kõige selle põhjal võib öelda, et Savisaar ei usu tegelikult demokraatiasse, kui ta arvab, et kõik kuskil üleval ära otsustatakse. Tuleb ikka uskuda ka valijameeste mõistusesse.”

“Mul puudub Rüütli ja Ilvese suhtes hoiak. Kodanikuna mul on see loomulikult olemas,” lisas Kadastik.

Kadastik ei usu mingit revanši meedia poolt. “Samas on loomulik, et meedia on Rüütli suhtes kriitiline, sest tegemist on istuva presidendiga. Läänes on loomulik, et istuv president saab tihti suurema kriitika osaliseks. Seega Ilvesel kui uuel tulijal on mõnevõrra kergem,” selgitas Kadastik.

“Muidugi on võimalik, et kuskil on üle piiri mindud Rüütli ründamisega,” lisas Kadastik.

Kadastik rääkis, et suured lehed nagu Päevaleht ja Postimees kasutavad uuringufirmade teenuseid. “Kui uuringu tulemused ei meeldi, siis kujundatakse kohe negatiivne suhtumine väljaande suhtes, mis selle uuringu tellis.”

Hans H. Luik on Eesti Ekspressi ja poole Eesti Päevalehe omanik, Mart Kadastik Postimeest välja andva Eesti Meedia juhatuse esimees ning Igor Rõtov Äripäeva juhatuse esimees.